
Nyt onnistuin mielestäni aika hyvin. Ja sitruunarisotto toimi oikein mainiosti paistettujen kampasimpukoiden kanssa. Sitruunamehun lisääminen kannattaa tehdä pikkuhiljaa, jotta risottoon saa juuri sopivan happamuuden.
Sitruunarisotto
(kahdelle)- 1 sipuli
- oliiviöljyä
- 1 kynsi valkosipulia
- 3 dl risottoriisiä
- n. 2 dl valkoviiniä
- 1 raastettu sitruunankuori
- n. 4 dl kanalientä
- sitruunamehua
- 2 dl raastettua parmesaania
- voita
- Kuullota sipuli öljyssä.
- Paista riisejä muutama minuutti kuullotetussa sipulissa.
- Lisää valkoviini ja anna viinin kiehua ja imeytyä riiseihin.
- Lisää sitruunankuori ja lisää pikkuhiljaa sekaan kuumaa kanalientä niin, että riisit pysyvät koko ajan kosteina.
- Lisää sitruunamehua ja maistele samalla milloin sitruunaa on sopivasti.
- Lisää parmesaani ja voi ja sekoita.
- Tarkista suola.

Sitruunarisottoa voi tarjota sellaisenaan tai vaikka paistettujen kampasimpukoiden kanssa. Annoksen pinnalle voi ripotella raastettua tai lastuiksi vuoltua parmesaania sekä vaikka timjamin oksan.
Kommentit
Lähetä kommentti