Minulle vaikeinta risoton valmistamisessa on se, että onnistun jättämään riisiin sopivan purutuntuman ja uskallan jättää risoton riittävän löysäksi.
Nyt onnistuin mielestäni aika hyvin. Ja sitruunarisotto toimi oikein mainiosti paistettujen kampasimpukoiden kanssa. Sitruunamehun lisääminen kannattaa tehdä pikkuhiljaa, jotta risottoon saa juuri sopivan happamuuden.
Sitruunarisotto
(kahdelle)- 1 sipuli
- oliiviöljyä
- 1 kynsi valkosipulia
- 3 dl risottoriisiä
- n. 2 dl valkoviiniä
- 1 raastettu sitruunankuori
- n. 4 dl kanalientä
- sitruunamehua
- 2 dl raastettua parmesaania
- voita
- Kuullota sipuli öljyssä.
- Paista riisejä muutama minuutti kuullotetussa sipulissa.
- Lisää valkoviini ja anna viinin kiehua ja imeytyä riiseihin.
- Lisää sitruunankuori ja lisää pikkuhiljaa sekaan kuumaa kanalientä niin, että riisit pysyvät koko ajan kosteina.
- Lisää sitruunamehua ja maistele samalla milloin sitruunaa on sopivasti.
- Lisää parmesaani ja voi ja sekoita.
- Tarkista suola.
Sitruunarisottoa voi tarjota sellaisenaan tai vaikka paistettujen kampasimpukoiden kanssa. Annoksen pinnalle voi ripotella raastettua tai lastuiksi vuoltua parmesaania sekä vaikka timjamin oksan.
Kommentit
Lähetä kommentti