Yleensä käytän kantarellipastastaan kermaa, koska niin kantarellipastasta tulee taivaallisen täyteläistä. Tällä kertaa päätin kuitenkin tehdä kantarellipastan ilman kermaa ja siitä tuli oikein mainiota.
Minusta nauhapasta tai spagetti sopii mainiosti kantarellipastaan. Ja pastaa ei kannata keittää yhtään kauempaa kuin mitä pastapaketin kyljessä lukee. Nyt käytin pastaan tuoreita kantarelleja, mutta aivan yhtä hyvin pasta onnistuu pakastetuista sienistä.
Minusta nauhapasta tai spagetti sopii mainiosti kantarellipastaan. Ja pastaa ei kannata keittää yhtään kauempaa kuin mitä pastapaketin kyljessä lukee. Nyt käytin pastaan tuoreita kantarelleja, mutta aivan yhtä hyvin pasta onnistuu pakastetuista sienistä.
Sitruunainen kantarellipasta
(2:lle)- kuivapastaa noin 200 grammaa
- voita
- keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- sitruunan kuori raastettuna
- 0,5 tl kuivattua tai 1 ruokalusikallinen tuoretta silputtua timjamia
- suolaa
- parmesaania
- myllystä mustapippuria
- koristeeksi tuoretta timjamia
- Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Kuullota pieneksi silputtu sipuli voissa paistinpannulla.
- Lisää silputtu valkosipuli ja kääntele hetki pannulla
- Lisää kantarellit. Jos käytät tuoreita kantarelleja, niin niitä pitää paistaa pidempään.
- Lisää raastettu sitruunan kuori sekä timjami.
- Jos seos tuntuu liian kuivalta, niin voit lisätä paistinpannulle pastan keitinvettä.
- Kun pasta on kypsää, niin sekoita kastike ja parmesanjuustoa pastan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lopuksi ripottele parmesaania vielä pastan pinnalle ja koristele timjamilla.
Kommentit
Lähetä kommentti