Puolukoiden säilöminen survoksena on helppoa ja käytännöllistä. Terveellistä puolukkasurvosta voi
käyttää sellaisenaan esimerkiksi kaurapuuron ja jogurtin seassa.
Survoksesta on helppo tehdä sokeria lisäämällä myös hyvä lisä esimerkiksi mustalle makkaralle tai veriletuille. Puolukkapuuro, -hillo, -jäädyke ja -piirakat syntyvät myös helposti jääkaapissa säilyvästä survoksesta.
Survos säilyy hyvin jääkaapissa tai kylmiössä vuoden. Säilytysastioiden tulee luonnollisesti olla puhtaita. Oleellista on, että survos pidetään kannellisessa säilytysastiassa niin, että sen pinta on aina tasainen. Kun survosta otetaan astiasta, niin pinta tasoitetaan, jotta siihen ei jää kohtia, jotka pääsevät kuivumaan ja siten pilaantumaan.
Itse teen survoksen sauvasekoittimella. Pyrin siihen, että survokseen jää aina myös kokonaisia marjoja, eikä massasta tule ihan tasaista.
Litrasta puolukoita tulee noin puoli litraa survosta. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun survosta käyttää ruoanvalmistuksessa.
Survotut puolukat laitetaan puhtaaseen kannelliseen astiaan ja säilytetään kylmässä. Aina, kun astiasta otetaan survosta on pinta tasoitettava.
Survoksesta on helppo tehdä sokeria lisäämällä myös hyvä lisä esimerkiksi mustalle makkaralle tai veriletuille. Puolukkapuuro, -hillo, -jäädyke ja -piirakat syntyvät myös helposti jääkaapissa säilyvästä survoksesta.
Survos säilyy hyvin jääkaapissa tai kylmiössä vuoden. Säilytysastioiden tulee luonnollisesti olla puhtaita. Oleellista on, että survos pidetään kannellisessa säilytysastiassa niin, että sen pinta on aina tasainen. Kun survosta otetaan astiasta, niin pinta tasoitetaan, jotta siihen ei jää kohtia, jotka pääsevät kuivumaan ja siten pilaantumaan.
Puolukkasurvos
- Puhdistettuja puolukoita
Itse teen survoksen sauvasekoittimella. Pyrin siihen, että survokseen jää aina myös kokonaisia marjoja, eikä massasta tule ihan tasaista.
Litrasta puolukoita tulee noin puoli litraa survosta. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun survosta käyttää ruoanvalmistuksessa.
Survotut puolukat laitetaan puhtaaseen kannelliseen astiaan ja säilytetään kylmässä. Aina, kun astiasta otetaan survosta on pinta tasoitettava.
Kommentit
Lähetä kommentti