En ole koskaan tehnyt itse ryynimakkaraa. Sen sijaan olen maistanut useampia eri valmistajien ryynimakkaroita. Valmiista makkarasta saa helposti hyvän ja nopeasti valmistuvan aterian.
Tällä kertaa käytin Kivikylän Palvarin ryynimakkaraa, joka on ehkäpä paras ryynimakkara, jota olen koskaan maistanut. Suuntuma Kivikylän makkarassa on sopivan pehmeä ja maku hyvä. Ryynimakkaran lisäksi valmistin timjamilla maustettua peruna-porkkanamuussia sekä sokeroitua puolukkasurvosta.
Laita makkarat uunin kestävään astiaan kokonaisina ja paista noin 30 minuuttia 225 asteessa. Makkaran pintaan saa tulla vähän väriä, jotta kuoresta tulee mukavan rapsakka.
Tällä kertaa käytin Kivikylän Palvarin ryynimakkaraa, joka on ehkäpä paras ryynimakkara, jota olen koskaan maistanut. Suuntuma Kivikylän makkarassa on sopivan pehmeä ja maku hyvä. Ryynimakkaran lisäksi valmistin timjamilla maustettua peruna-porkkanamuussia sekä sokeroitua puolukkasurvosta.
Peruna-porkkanamuussi
(4 annosta)- 5 - 6 isoa tai 9 keskikokoista jauhoista perunaa
- 4 pientä tai 2 isoa porkkanaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl suolaa
- n. 2,5 dl maitoa
- n. 30 grammaa voita
- Kuori perunat ja porkkanat.
- Pilko porkkanat vähän pienemmiksi paloiksi kuin perunat, koska porkkanat kypsyvät hitaammin.
- Keitä timjamilla ja suolalla maustetussa vedessä noin puoli tuntia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
- Kaada keitinvesi pois ja soseuta survimella.
- Lisää joukkoon maitoa ja voi. Lisää maito erissä, jotta saat muussista sopivan sakeaa. Jos käytät rasvatonta maitoa voi voita käyttää enemmän.
- Tarkista suola.
Kommentit
Lähetä kommentti